Dag, het was een klotedag

000 natuurbrug 1280x 853

Dag,
Gisterenavond voor het eerst over het recroduct gegaan, snel met vouwfiets vanuit mijn prunuswerk. Wat zag ik een immens verkeersplein, een rotonde!  Wat is er een toeristisch verkeersknooppunt verschenen daar aan de Zandvoorstelaan. En alles ten koste van een wettelijk beschermd natuurmonument! De kant van Nieuw Unicum is vooral op de schop gegaan. Het landschap lijkt nu te bestaan uit beklinkerde fietspaden. Die zijn wel vier meter breed, twee vrachtauto’s zouden elkaar nog kunnen passeren.
Met dank aan de geweldige stichting Duinbehoud die altijd gepleit heeft voor deze wantoestand. Of jullie dat willen noteren als optellend bij de cumulatieve negatieve effecten? Ik bedoel niet Duinbehoud, maar de vernietiging van de grote oppervlakte aan natuur en rust, Duinbehoudje zo klein als het is moet je gewoon door de plee trekken. Tot mijn afgrijzen was er een toegangshek, en dat wist ik helemaal niet. Iedereen kan nu direct vanaf de drukke Zandvoortselaan op de stille Stokmansberg komen, die lag altijd zo afgelegen in een uithoek te dromen. Zonering, eens een kostbaar goed in het natuurbeheer, is totaal naar de knoppen.
Mijn dank gaat uit naar Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Nederland, de voortrekker van deze zogenaamde ‘natuurbrug’, die commercieel denkende ‘natuurorganisatie’. Die zo tuk is op recreatiebevordering en natuurbeleving. Die aan de wieg stond van de ‘nieuwe natuur’,  die hier de natuur totaal versplinterend heeft met zijn symbolische natuurbrug. Die net als Duinbehoud van aankloten weet met mooie brokstukjes natuur. Met dus ook veel dank aan Duinbehoud, die wilde dat schokbetonnen geval zo graag hebben. Deze stichting betaalt met de steun van haar donateurs mee aan het behoud van de duinen, vandaar de toepasselijke naam Duinbehoud. Het zijn oplichters.
Verder gefietst. Hek naar Boogkanaal is nu dicht, er is een hangslot omheen gedaan. Ik zal morgen een poging wagen de wethouder te vragen wat nu de status van het beschermd natuurmonument is. Als ik maar niet opnieuw door die arrogante ambtenaar met aardappel in zijn keel wordt afgewimpeld.
Is de sluiting tijdelijk? Is een beschermd natuurmonument volgens de salonsocialisten die in Amsterdam de dienst uit maken een tijdelijke aangelegenheid waar je een beetje mee aan kan rommelen? Mogen er om de electorale rust te bewaren zo vlak voor de raadsverkiezingen even geen honden los worden gelaten? Is dat soms de reden? Ingeslapen duinconsulent Cees van Duinbehoud in Zandvoort weet het antwoord ook niet, natuurlijk niet, hij is stokdoof voor kwesties die vragen oproepen.
Nou, welterusten Duinbehoud, de ballen,
Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>